ilustrační fotoMLADÁ BOLESLAV - Jubilejní 50. ročník Bohemia Rally Mladá Boleslav odstartuje letos v pátek 7. července na náměstí v České Lípě, na který naváže první rychlostní zkouška na Autodromu v Sosnové. Sobotní etapa začne slavnostním startem v 10 hodin na Staroměstském náměstí v Mladé Boleslavi, po němž bude následovat okruhová rychlostní zkouška Městská. Dále se posádky přesunou na náročné rychlostní zkoušky na Liberecku. 

Nedělní etapa se odehraje kompletně na Mladoboleslavsku. V 8:55 budete moci vidět závodní vozy v Regnerově ulici, o tři minuty později na Staroměstském náměstí, odkud dále zamíří do obcí v okolí. Znovu projedou Regnerovou ulicí v 12:18 a a v 12:21 přes Staroměstské náměstí. Kolem 14:15 je plánován závěrečný slavnostní ceremoniál na Staroměstském náměstí.

Rally je zařazena do Mistrovství České republiky v rally, Mistrovství České republiky v rally historických automobilů a na své si přijdou i milovníci rallyových Legend. Letos se opět v rámci Bohemia Rally představí i účastníci Poháru vozů s alternativními pohony. Součástí letošní Rally bude nejen Virtuální Bohemia Rally, ale i o týden dříve v sobotu Bohemia Veterán a Bohemia RC Rally.

Se všemi těmito akcemi souvisí i celá řada dopravních omezení a uzavírek, které najdete v následujícím stručném přehledu nebo v přílohách zprávy,

Dopravní omezení:

 

So 8. 7. 7:00-13:00        
Úplná uzavírka provozu v ulicích 9. května, Pivovarská, Pivovarská parkoviště, Železná, náměstí Míru, tř. T. G. Masaryka, Dukelská, parkoviště u Domu kultury, Šmilovského, Husova, tř. Václava Klementa, ul. Jaselská, Českobratrské nám., ul. Klaudiánova, Komenského nám.

Zákaz zastavení v celém prostoru rychlostní zkoušky. Souvisí s tím příjezd na start RZ přes rampu ulicemi Tovačovského, Na Karmeli, Vodkova (v protisměru), Bělská, kde je potřeba úplná uzavírka a B 28, příp. IZ 8a, v době uzavírky RZ Městská.

Ne 9. 7. 7:00-20:00
Úplná uzavírka provozu v ulicích Regnerova, Bezděčínská, Vinecká, Pod Borkem, Štyrsova, Pražská, Na Šafranici, Viničná, Ve Skalici, Na Kozině, Pivovarská, Pivovarská parkoviště, 9. května, Starofarní, Vodkova směr Ptácká. Zákaz zastavení v celém prostoru RZ.

Od st 5. 7. 12:00 do ne 9. 7. 20:00       
Úplná uzavírka obslužné komunikace pod fontánou. Zákaz zastavení v celém prostoru Staroměstského náměstí.