Chibuk HILL BUSTERS v Mladé Boleslavi. Foto iBoleslav.czMLADÁ BOLESLAV - Zdolat extrémně strmý kopec na střelnici v Mladé Boleslavi - Čejetičkách se v sobotu 17. června pokusily desítky motocyklových jezdců. Konal už 6. ročník Chibuk HILL BUSTERS, který i letos nabídl řadu zajímavých a někdy i nebezpečných okamžiků.

Cíl je jednoduchý - v co nejkratší době vyjet téměř osmdesát metrů dlouhý kopec. I když se to může zdát jednoduché, oprav je pravdou. Až do cíle dorazila jen hrstka závodníků. "Na trati jsou tři klády, které jsou čím dál tím těžší a navíc po dešti i mokré a velmi kluzké," uvedl za pořadatele Tomáš Tochtar. Právě tyto klády zradily nejednoho závodníka. 

Zájem o závody jsou stále obrovské, a to nejen ze strany mužů. Na start se tak postavilo i několik žen a dokonce také děti. "Podruhé tu se mnou byl můj syn, kterému tento měsíc budou čtyři roky. Jelikož je malý, tak jel jako jediný na malé motorce s přídavnými kolečky. Strašně se mu to ale líbilo a říkal, že příště pojede znovu," uvedl motocyklový jezdec Václav Studnička, který se rovněž pokusil zdolat strmý kopec.

Po celou dobu závodů byl pro návštěvníky připraven doprovodný program. K vidění byla například freestyle motocross show jednoho z nejlepších světových jezdců v FMX Petra Piláta, pro děti pak pěna nebo skákací hrad.

V rámci benefice byla část výtěžku z akce věnována malému Bertíkovi, který od narození statečně bojuje s vrozenou vadou - lokalizovaná atrofie míchy v oblasti hrudních obratlů s atypickým tvarem (defekt obratlů a páteřního kanálu), což způsobuje necitlivost jeho nožiček, kvůli čemuž se sám neposadí ani nepostaví.