Po mostě u Kolomut zůstalo jen prázdné místo. Foto: iBoleslav.czKOLOMUTY - Most přes potok Klenice u Kolomut ve směru od kruhového objezdu na silnici I/16 je minulostí. Těžká technika ho před pár dny strhla, aby na jeho místě za několik měsíců vyrostl nový a kvalitnější most.

"Původní objekt byl ve špatném stavebním stavu. Na základě provedené diagnostiky Krajská správa a údržba silnic konstatovala, že by oprava nebyla efektivní. Původní most bude nahrazen novou železobetonovou konstrukcí. Součástí stavby je i nový chodník pro pěší, který na původním mostu chyběl. Náklady na rekonstrukci jsou 16,5 milionu korun," uvedl ke stavbě Krajský úřad Středočeského kraje.

I když na uzavírku upozorňují dopravní značky, a to už od kruhového objezdu u Plaz, řidiči je poměrně dost ignorují. Jen během 15 minut až k bývalému mostu přijelo postupně 6 vozidel, jejichž řidiči spoléhali na to, že práce na silnici je nezastaví. Jediní, kdo přes Klenici přejdou suchou nohou, budou chodci. "Po dobu výstavby bude v blízkosti stavby fungovat provizorní lávka pro pěší," dodali krajští úředníci.

První řidiči se po novém mostě projedou na konci letošního roku. 

Po mostě u Kolomut zůstalo jen prázdné místo. Foto: iBoleslav.cz Po mostě u Kolomut zůstalo jen prázdné místo. Foto: iBoleslav.cz