MLADÁ BOLESLAV Až hodinu stáli řidiči ve středu dopoledne na dálnici D10 kvůli hromadné nehodě ve zúžení na 40. kilometru ve směru na Prahu.

Ve zúžení na zhruba 40. kilometru dálnice D10, které je kvůli výstavbě nového sjezdu u Bezděčína na Nymburk a Mělník, se ve středu dopoledne stala další vážná nehoda. Je to již několikátá havárie v tomto zúžení, které je u Bezděčína od července a má skončit zítra.

„Došlo k nehodě tří aut, dálnice na Prahu je uzavřená,“ potvrdila policejní mluvčí Vlasta Suchánková. Řidiči od Mladé Boleslavi stáli celé dopoledne v dlouhých kolonách. Kolona se ovšem vytvářela i ve směru od Prahy.

Při nehodě se zranili tři lidé. „Jedna žena utrpěla středně těžká poranění nohou, hasiči ji museli z havarovaného vozu vyprostit. Byla transportována vrtulníkem do Vinohradské nemocnice,“ sdělila mluvčí středočeské záchranky Monika Nováková. Dvě osoby utrpěly lehčí zranění a byly sanitkou převezeny do nemocnice v Mladé Boleslavi.

Aktualizováno: V 11 hodin se policii podařilo provoz na dálnici D10 obnovit. Kolony vozidel se začnou postupně rozjíždět.