BENÁTKY NAD JIZEROU - Několik jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů, a to nejen z Mladoboleslavska, ale i z Nymburska a Prahy - východ, zasahuje v tuto chvíli na skládce odpadu u Benátek nad Jizerou. Jak pro iboleslav.cz uvedl mluvčí krajských hasičů Jan Sýkora, hoří odpad na ploše přibližně 70 x 40 m.

Původní zprávy přitom hovořily o daleko menší ploše. Když ale hasiči dorazili na místo, hořící plocha odpadků byla daleko větší. "Vyhlášen byl proto druhý stupeň požárního poplachu. Je totiž potřeba velkého množství hasební vody. Zásah tak bude probíhat několik hodin," uvedl krajský mluvčí hasičů. Postupně na místo přijíždí i další jednotky hasičů.

AKTUALIZACE: Hasičům se podařilo již požár dostat pod kontrolu a dál by se již neměl šířit. Celkem u požáru zasahovalo devět hasičských jednotek a zhruba čtyřicítka hasičů. "Nechceme nic nechat náhodě, a proto do rána bude na místě probíhat dohlídka a pravidelné měření teploty kvůli kontrole, že se požár nikde nerozhořel. Ráno na místo dorazí velitel zásahu a rozhodne o dalším postupu," doplnil večer Sýkora.