MLADÁ BOLESLAV - Dramatickou noc s tragickým koncem mají za sebou mladoboleslavští policisté. V noci zastřelili řidiče, který řádil na letišti nereagoval na žádné donucovací prostředky.

V pátek po půlnoci vyslal operační důstojník, na základě oznámení na linku 158, policejní hlídku do Bezděčína na Mladoboleslavsku, kde měl neznámý muž, který zde zastavil s osobním vozidlem, s tyčí demolovat ubytovnu a další přilehlé objekty.

Při příjezdu hlídky k ubytovně se již neznámý muž na místě nenacházel a policisté ho vypátrali v blízkosti objektu letiště, kde poškozoval a demoloval hangáry letiště a jeho další vybavení.

"Policisté okamžitě využili zákonných výzev k jeho zadržení, na které ale vůbec nereagoval a byl vůči nim značně agresivní. Ti proto použili po dalších zákonných výzvách donucovací prostředky – hmaty, chvaty, slzotvorný prostřdek, teleskopický obušek, taser – a to i opakovaně a následně i služební zbraň. I přesto, že policisté zraněnému muži okamžitě poskytli neodkladnou první pomoc, na následek zranění zemřel," uvedla mluvčí krajské policie Vlasta Suchánková.

Případy spojené s trestnou činností, kterou měl spáchat na ubytovně a letišti, budou řešit policisté služby kriminální policie a vyšetřování Územního odboru Mladá Boleslav.

Prověřování služebního zákroku, při kterém policista proti agresivnímu pachateli použil zbraň a ten následně zemřel, je v gesci Generální inspekce bezpečnostních sborů.