MLADÁ BOLESLAV Už zítra postupně odstartuje oprava hlavní příjezdové komunikace do Průmyslové zóny Plazy. Řidiči se po letech zbaví tankodromu, je ale potřeba počítat s mírnými komplikacemi v provozu.

Díra vedle díry, kterým se ani nedalo vyhnout. Stav hlavní příjezdové komunikace do průmyslové zóny, kde sídlí důležité závody například Faurecia nebo Škoda Parts Centrum a Škoda MotorSport roky připomínala skutečný tankodrom.

Od příštího týdne se konečně začne opravovat, zjistila iBoleslav.cz. Práce se týkají hlavní komunikace od křižovatky u Řepova až po druhou křižovatku v průmyslové zóně.

Dlouhé roky si tam tisíce zaměstnanců i dalších šoféru ničily auta, bohužel dohady mezi městem a Středočeským krajem, kdo silnici opraví, dosud nevedly k výsledku. Až nedávno se do problému obuly Odbory KOVO MB, které zastupují zaměstnance Škoda Auto.

Odboráři se na město obrátili začátkem roku, konkrétně na radního Robina Povšíka, který začal situaci ihned řešit. „Nejprve došlo ve spolupráci s městem Mladá Boleslav k zaplnění výtluků takzvanou studenou směsí. To se ukázalo jako neefektivní, protože kamiony záplaty ihned vymlely a díry se objevily znovu. Tak přišla na řadu těžká technika a celý prostor vyfrézovala,“ informovaly odbory.

Nyní v březnu začne komplexní oprava povrchu komunikace. Práce jsou podle vydaného povolení magistrátem naplánovány na dobu od 6. 3. 2023 do 4. 5. 2023.

Pracovat se bude vždy maximálně na 50 metrech silnice, kde bude provoz zúžen do jednoho pruhu. Místo půjde snadno objet a zabrání se tak větším komplikacím v provozu, než kdyby se uzavřel jízdní pruh v celé délce. Úprava přednosti v jízdě bude provedena přechodným dopravním značením.

I tak ale řidiči hlavně ve špičkách, kdy se ve firmách v průmyslové zóně střídají směny musí počítat s možným zdržením a tvorbou kolon. Do práce tak raději vyjeďte s časovým předstihem.