Zamčená popelnice na kovový odpad. Foto Comapg Mladá BoleslavMLADÁ BOLESLAV - Některé popelnice na tříděný odpad jsou už nějakou tu dobu zamčené zámkem na bicykl. Jak informovala společnost Compag Mladá Boleslav, která ve městě zajišťuje svoz odpadu, důvodem byl fakt, že lidé do popelnic házeli i to, co tam házet neměli.

"Na základě dohody se Statutárním městem Mladá Boleslav byly uzamčeny kontejnery na kovový odpad. Důvodem je chování některých nezodpovědných občanů, kteří do nádob házeli směsný komunální odpad. Třídění kovového odpadu pak postrádá smysl," uvedla firma. V minulých dnech se pak uzamčení dočkaly i další popelnice, například na třídění skla. 

Na sociálních sítích se už také objevila řada nesouhlasných názorů obyvatel města. "Takže když tam budu chtít vyhodit starý hrnec nebo pánvičku, tak mám stejně smůlu, protože to tam neproleze. Trochu to pak postrádá smysl," postěžovala si jedna z žen, která na sociálních sítích rozpoutala diskuzi ohledně uzamčení. V takovém případě doporučuje svozová firma využít sběrné dvory v Mladé Boleslavi, kam je možné větší odpad zdarma odevzdat.

Uzamčená popelnice na sklo na sídlišti Severní Město. Foto iBoleslav.cz