MLADÁ BOLESLAV Až v Mladé Boleslavi pomohli špičkoví lékaři teprve jedenáctiletému chlapci z válkou zmítané Ukrajiny. Do města přicestoval s neobvyklou anomálií – dvěma palci na jedné ruce.

Lékaři Pírkova sanatoria v Mladé Boleslavi za sebou mají neobvyklou a náročnou páteční operaci. Pomohli teprve jedenáctiletému chlapci k alespoň trochu normálnímu životu. Jestli se to tedy tak dá říci, protože po zahájení útoku Ruska na Ukrajinu už jeho život nikdy nebude jako dříve.

Do Mladé Boleslavi přicestoval se svým invalidním tatínkem poté, co museli utéct ze svého domova před bombardováním a dalšími hrůzami války. Dobrovolníci spolu s vedením města Mladá Boleslav se mu rozhodli pomoci a zařídili pro něho tolik potřebnou operaci. Díky jednomu palci a „srovnání“ ruky bude moci lépe žít, pracovat, psát a podobně.

„Jsem šťastný, že skvělí lékaři Pírkova sanatoria úspěšně zvládli operaci a dali Žeňovi normálnost. Moc všem díky,“ potvrdil náměstek primátora Mladé Boleslavi Robin Povšík. Zároveň předem odmítá případnou kritiku, že by snad ukrajinský chlapec dostal něco „více“ než české děti. „Tuto operaci by dostal každý, kdo v naší zemi žije, tak moc prosím, vynechme komentáře o sběru víček pro naše děti,“ dodal Povšík.