MLADÁ BOLESLAV - Pomoci lidem z Hodonínska a Břeclavska, kterým doslova během pár minut převrátilo život naruby ničivé tornádo, chtějí tanečníci Zumby v Mladé Boleslavi.

„Část naší země postihla největší přírodní katastrofa v novodobé historii. Lidé v zasažených obcích přišli téměř o všechno. Potřebovat teď budou každou korunu, proto jsme se spontánně rozhodli uspořádat v Mladé Boleslavi taneční akci Zumby, kdy celý výtěžek ze vstupného bude věnován prostřednictvím Diecézní Charity Brno na pomoc jižní Moravě,“ uvedli organizátoři akce.

Akce proběhne v pondělí 28. června od 17.30 hodin na venkovní ploše 3. základní školy v Mladé Boleslavi (vchod z Táborské ulice nad školou). Vstupné bude činit 200 korun, zájemci ale mohou na místě přispět ještě více. Celý výtěžek poputuje na pomoc potřebným lidem. Tanečníci se mohou těšit na profesionální certifikované instruktory Zumby Lucii Štruplovou, Milana Nevosada a Elišku Jarošovou.

„Je nám jasné, že je to pomyslná kapka v moři, ale každá koruna se počítá, proto doufáme, že přijde co nejvíce lidí, kteří si s námi užijí Zumba tance, spálí nějakou tu kalorii, nabijí se endorfiny na čerstvém vzduchu a ještě tím přispějí na dobrou věc,“ říká za organizátory mladoboleslavská instruktorka Eliška Jarošová.