Kanál, do kterého muž spadl, zkontrolovali strážníci. Foto: MP Mladá BoleslavMLADÁ BOLESLAV - Hodně nepříjemný zážitek má za sebou muž z Mladé Boleslavi, který se při noční návštěvě parku za budovou Škoda Auto Vysoká škola propadl do kanálu.

"Dotyčný se byl v sobotu dle jeho sdělení v parku bavit s přáteli kolem půl deváté večer a šlápl na víko poklopu šachty. Víko se pootočilo a dotyčný tam spadl," popsal nedobrovolnou cestu muž do podzemí ředitel městské policie Tomáš Kypta.

Muž věc ihned nahlásil jak na recepci vysoké školy, tak i na linku 156 městské policii. Bylo zjištěno, že operační důstojník věc předal ke kontrole Správě komunikací. Hlídka dále na místě zjistila, že poklopy pravidelně kontroluje pracovník ostrahy vysoké školy. Víka byla v pořádku a umístěna na svých místech.

"Zřejmě se však stává, že některý ze studentů či návštěvníků lehké víko nazvedne a odhodí tam nějaké odpadky a již nezkontroluje, zda zapadlo správně na své místo," uvedl dál Kypta.
Vzhledem k tomu, že se jedná o městský pozemek, byla věc předána k případným dalším opatřením Odboru správy majetku města.