UZAVÍRKA. Ilustrační fotoMLADÁ BOLESLAV - Řidiči v Mladé Boleslavi se budou muset obrnit pořádnou trpělivostí. Ve čtvrtek totiž vypukne několikaměsíční uzavírka Dukelské ulice. Problémy budou mít i cestující v MHD a chodci.

Ulice bude uzavřena kvůli opravě kanalizace a vodovodního řadu. Uzavírka se dotkne i tras linek městské hromadné dopravy. "Uzavírka je zatím stanovena do 15. května, po skončení oprav podzemních sítí zde ovšem budou pokračovat opravy povrchů komunikace a s nimi spojená dopravní omezení," uvedla mluvčí magistrátu Šárka Charousková s tím, že objízdná trasa povede ulicemi Jičínská a Laurinova.

V ulicích Štěfánikova a Jana Roháče z Dubé bude v úseku mezi ulicemi Dukelská a Žižkova dočasně zaveden obousměrný provoz.

Zvláštní pozornost je třeba věnovat zajištění bezpečnosti chodců, pokud nebudou zcela vyloučeni z prostoru staveniště (bezpečné lávky, zábrany, oplocení, osvětlení). Též bude umožněn bezpečný přístup do přilehlých nemovitostí, stejně tak bude umožněn příjezd a přístup všem složkám integrovaného záchranného systému.