Policie ČR. Ilustrační fotoD10 – Mladoboleslavská dálnice si po víkendu připisuje další rychlostní rekord. Dopravní policisté tam půl hodiny před půlnocí naměřili řidiči v BMW X1 jen těžko uvěřitelnou rychlost.

„Na 58 kilometru dálnice D10 ve směru na Mladou Boleslav naměřili rychlost 215 km/h.,“ uvedla mluvčí Policie ČR Mladá Boleslav. Na základě výrazného překročení rychlosti na dálnici D10 bylo na místě sepsáno Oznámení o přestupku.

Další výrazné překročení rychlosti zaznamenali dopravní policisté v neděli krátce po šesté hodině ráno v obci Kosmonosy, kde řidiči osobního vozidla Škoda Octavia naměřili rychlost 95 km/h.

S hladinkou za volantem
Za volant osobního vozidla usedl o víkendu i řidič, který havaroval na silnici I/38 ve směru jízdy od dálnice D10 na obec Libichov. Řidič krátce před třetí hodinou ranní nezvládl řízení, vjel do protisměru a následně s osobním vozidlem Škoda Felicia skončil mimo komunikaci. Policisté muže na místě vyzvali k dechové zkoušce, která potvrdila hodnotu přesahující 2 promile alkoholu.

Včera krátce před jednou hodinou ranní, řídil nákladní soupravu řidič po silnici I/16 ve směru jízdy od Zámostí na obec Bezděčín. „V rámci silniční kontroly policisté muže vyzvali k předložení dokladů a dále byl řidič vyzván k odbornému měření alkoholu v krvi, které vyšlo pozitivně s výsledkem 1,4 promile,“ uvedla Nováková. Dopravní policisté řidiči na místě zadrželi řidičský průkaz.