Nehoda kamionu na dálnici u Pískové Lhoty.MLADOBOLESLAVSKO – Kdo dnes vyrazil na Mladoboleslavské silnice, možná pořádně litoval. Kvůli sněhu se bouralo už od samého rána. Řada silnic byla neprůjezdná, a to i hlavní tahy.

Nejhorší situace byla na silnici první třídy z Mladé Boleslavi na Nymburk. Poblíž Vlkavy se stalo několik nehod, u kterých zasahovala i záchranná služba. Kvůli špatné průjezdnosti se na místě vytvořily dlouhé kolony, jenže kamiony se poté už na kluzké silnici nedokázaly rozjet. Kolona nehýbajících se kamionů pak čítala téměř 10 kilometrů!

Problém byl navíc v tom, že místem nemohl projet ani sypač, a právě proto nedokázaly kamiony v jízdě pokračovat. Velké problémy jim dělal především kopec za Vlkavou směrem na Zavadilku. „Stojíme tu hodinu, neuvěřitelné,“ postěžoval si jeden z řidičů, čekající přímo na Vlkavě.

Další komplikace pak na sebe nenechaly dlouho čekat, především pak v kopcích. Vyjet byl problém kopce v Kosmonosech, u Debře, v Jizerním Vtelně a na mnoha dalších místech.

Odpoledne pak musela být uzavřena i dálnice ve směru na Prahu. Poblíž Pískové Lhoty havaroval kamion, který prorazil protihlukovou stěnu a zůstal stát stočený do „jedničky“. Vytáhnout ho museli hasiči.

Další nehoda je na tradiční místě mezi Benátkami nad Jizerou a Jiřicemi. Srazila se tam dvě osobní auta.

Situace se ale ani teď nelepší, navíc na některých místech stále sněží.