Pouta. Ilustrační fotoKOSMONOSY – K nehodě došlo v pátek krátce před devatenáctou hodinou večer. Devětadvacetiletý muž jel osobním vozidlem Škoda Fabia po Průmyslové ulici v Kosmonosech, kde po vyjetí z kruhového objezdu v ulici Průmyslová nepřizpůsobil rychlost vozidla svým schopnostem a přejel do protisměru, kde se střetl s protijedoucím nákladním vozidlem Renault Magnum.

„Bezprostředně poté viník z místa dopravní nehody utekl, načež byl policejní hlídkou vypátrán a zajištěn. Poté co odmítl předložit doklady předepsané k řízení a provozu motorových vozidel policisté lustrací zjistili, že má vysloven platný zákaz řízení. U muže byl proveden orientační test na přítomnost návykové látky s pozitivním výsledkem na amphetamin/methamphetamin. Řidič byl vyzván, aby podstoupil lékařské vyšetření s odběrem biologického materiálu v mladoboleslavské nemocnici, kterému se podrobil,“ uvedla mluvčí Policie ČR Mladá Boleslav Lucie Nováková.

Při dopravní nehodě ke zranění osob nedošlo a způsobená škoda byla předběžně vyčíslena na 130 tisíc korun. Za přečin Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání nyní muži hrozí v případě prokázání viny až dvouletý trest odnětí svobody.