JIZBICE - Vážná dopravní nehoda dvou kamionů uzavřela před polednem Hlavní tah mezi Mladou Boleslaví a Nymburkem. Jedno vozidlo se nachází mimo komunikaci. 

Jako vedle mluvčí mladoboleslavské policie Barbora Schneeweissová, k nehodě podle prvotního vyšetřování došlo tak, že na soupravě s cisternou jedoucí ve směru od Nymburka, došlo k defektu pneumatiky a následně k jejímu prasknutí. Kamion se tak stal neovladatelný, vyjel do protisměru, kde se střetl s protijedoucím kamionem, respektive zadní částí návěsu. Kamion s cisternou následně vyjel mimo komunikaci, kdy tahač narazil čelně do stromu a cisterna se převrátila. Kamion ještě stačil lehce poškodit jedno osobní auto. 

"Při nehodě došlo ke zranění posádky," uvedla mluvčí Policie ČR Barbora Schneeweissová. "Jednu osobu jsme z kabiny museli vyprostit a následně si ji do péče přezvala záchranná služba," doplnil mluvčí hasičů Tomáš Bakalář. V péči zdravotníků skončila i druhá osoba z kamionu. "Oba utrpěli středně těžké poranění a byli převezeni sanitkami do nemocnice," uvedla mluvčí záchranné služby Monika Nováková.

Silnice bude uzavřena několik hodin, policisté odklání dopravu na objízdné trasy.

Nehoda kamionů u Zavadilky. Foto iBoleslav 4x Nehoda kamionů u Zavadilky. Foto iBoleslav 4x Nehoda kamionů u Zavadilky. Foto iBoleslav 4x