Ilustrační foto MLADÁ BOLESLAV - Střet autobusu s ženou zkomplikoval dnes přes 17. hodinou provoz na třídě Václava Klementa v Mladé Boleslavi. K nehodě se nakonec sjely všechny záchranné složky. Žena skončila v nemocnici.

Jak uvedla mluvčí policie Michaela Richterová, řidič za volantem autobusu jel po třídě Václava Klementa ve směru od Kosmonos do centra města, když mu poblíž Bondy centra vběhla do jízdní dráhy žena. "Utrpěla úraz hlavy, se kterým byla sanitkou převezena na centrální příjem nemocnice v Mladé Boleslavi. Mělo by jít ale zranění lehčího charakteru," uvedl mluvčí krajské záchranné služby Marek Hylebrant.

Okolnostmi nehody se nyní zabývají dopravní policisté. Ti u obou účastníků nehody ihned provedli dechové zkoušky. "Žena měla pozitivní test na alkohol s hodnotou téměř 1,3 promile. Řidič autobusu měl orientační dechovou zkoušku negativní," uvedla mluvčí Policie ČR Michaela Richterová.

Provoz a frekventované ulici byl desítky minut omezen a doprava svedena do jednoho jízdního pruhu. V tuto chvíli by již měl být provoz plně obnoven.