MLADÁ BOLESLAV - Štěstí v neštěstí měla půl hodiny po osmé hodině večerní žena v Havlíčkově ulici v Mladé Boleslavi. Jen tak tak zabránila nehodě, když se včas vyhnula řidiči, který se na ni v osobním autě řítil.

Žena ale rozhodně neměla v plánu muži za volantem odpustit, začala vozidlo pronásledovat a zavolat na pomoc strážníky městské policie. A dobře udělala!

„Oznamovatelka jela za vozidlem a informace o směru jízdy byly předáványc estou operačního důstojníka městské policie hlídkám v terénu. Vozidlo kličkovalo přes jízdní pruhy a najíždělo na chodníky, několikrát došlo málem ke střetu se zaparkovanými auty. Vozidlo nakonec zastavilo v ulici Galetova za křižovatkou s ulicí Mjr. Frymla,“ uvedl ředitel městské policie Tomáš Kypta.

Strážníci vyzvali řidiče k předložení dokladů a podrobení se orientační dechové zkoušce, kterou řidič odmítl. Řidič navíc obvinil jednoho ze zasahujících strážníků, že je pod vlivem alkoholu. „Strážníci proto přivolali hlídku Policie ČR, která provedla dechovou zkoušku u strážníků s negativním výsledkem, ale u kontrolovaného řidiče bylo naměřeno 2,66 promile v dechu,“ dodal Kypta. 

Policisté si následně převzali celou věc k dalšímu opatření.

 

Foto ilustrační
Autor TOK