BEZDĚZ – V noci na neděli se na silnici první třídy číslo 38 stala nehoda, při které čtyřiatřicetiletý řidič s vozidlem Škoda Octavia jel ve směru od Obory do Mladé Boleslavi, kdy za křižovatkou k obcím Hlínoviště a Bezděz nezvládl řízení a vyjel mimo vozovku. 

Přejel na nástupní ostrůvek autobusové zastávky, narazil do jejího zastřešení, dopravní značky a následně ještě do tří stromů. Poté z místa nehody utekl směrem k obci Hlínoviště, aniž by splnil povinnosti, které mu v takové situaci ukládá zákon. 

"Ovšem vzápětí byl vypátrán policejní hlídkou z Obvodního oddělení v Mimoni a přivolaným psovodem se služebním psem. Provedenou dechovou zkouškou policisté v jeho dech naměřili hodnotu alkoholu 3,59 promile. Vzhledem k tomu, že policistům uvedl, že se alkoholu napil až po dopravní nehodě, byl vyzván k podrobení lékařského vyšetření spojeného s odběrem krve, s čímž souhlasil. Ke zranění osob naštěstí nedošlo a předběžná výše způsobené škody činí částku 400 tisíc korun," uvedla policejní mluvčí Dagmar Sochorová. 

Policisté z Dopravního inspektorátu v České Lípě, kteří šetří veškeré okolnosti celé události, již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Foto 2x Policie ČR 
Autor TOK