Podpis petice proti výstavbě domů na Štěpánce. Foto: ČSOP KleniceMLADÁ BOLESLAV – Boj o zachování lesoparku Štěpánka v původní podobě dál pokračuje. V sobotu přišly petici podepsat stovky rozhořčených lidí. Stály se i dlouhé fronty!

„To je totální nesmysl! Musel jsem sem přijít to podepsat,“ řekla iBoleslav.cz paní Jitka, která na Štěpánku chodí pravidelně se svým synem i neteří. A stejně tak to udělalo i dalších 1101 lidí. To všechno během pouhých 4 hodin!

„Všichni, kteří přišli petici podepsat, vyjadřovali s tímto záměrem veliký nesouhlas. Mnoho z nich dokonce vyzývalo k otevřené protestní akci před radnicí,“ řekla Milada Vrbová, předsedkyně Českého svazu ochránců přírody Klenice Mladá Boleslav s tím, že v podepisování petice ekologové dále pokračují a podepsané archy přibývají.

„Pokud petici podepíše 10 procent obyvatel v Mladé Boleslavi, mělo by zastupitelstvo obce vyvolat o tomto developerském záměru referendum,“ dodala Vrbová.

Podpis petice proti výstavbě domů na Štěpánce. Foto: ČSOP KlenicePodpis petice proti výstavbě domů na Štěpánce. Foto: ČSOP Klenice