Škoda Kodiaq - ambulance. Foto: Škoda AutoMLADÁ BOLESLAV – Škoda Auto představuje model Škoda Kodiaq komplexně upravený pro použití v systému rendez-vous Zdravotnické záchranné služby. Podívejte se, jak vypadaly záchranářské vozy Škoda v minulosti.

Vůz je vyveden v odstínu RAL 1026 s vysoce odrazivými retroreflexními prvky dle požadavků zákona, vybaven sadou nejmodernější lékařské techniky. Specializovaná výbava dále zahrnuje například výsuvný modul systému Carmo Sortimo pro lékařské vybavení, různé úchytné popruhy, hasicí přístroj i odolnou dělící přepážku.

Z lékařské techniky je vůz vybaven například záchranářskou sadou Weinmann, zahrnující mimo jiné špičkový defibrilátor, odsávačku, plicní ventilátor či lékařskou sadu první pomoci. Představený vůz Škoda Kodiaq v záchranářském provedení vychází z výbavy Ambition a pohání jej nejžádanější pohonné ústrojí na domácím trhu: motor 2,0 TDI o výkonu 140 kW v kombinaci s pohonem všech kol a dvouspojkovou automatickou převodovkou DSG.

Vůz je vybaven nejmodernějšími plně LED výstražnými zařízeními dle ECE 65 a EHK 10. Světelná technika Whelen z nejmodernějších vysoce svítivých diod zahrnuje mimo jiné modrá světla v masce chladiče, v předních blatnících i pátých dveřích vozu. Střecha vozu je osazena hi-tech světelnou majákovou rampou nejvyšší řady Whelen Legacy, kterou doplňuje siréna o výkonu 100 W a stejně výkonný reproduktor. Za zadním oknem vozu je namontována plně programovatelná tzv. sváděcí světelná alej, která umožňuje dopravní signalizaci.

Robustní mechanika a prostorný interiér vozu Kodiaq umožňují zástavbu nejrůznější specializované techniky a širokou škálu využití nejen zdravotníky a ostatními složkami Integrovaného záchranného systému, ale i mnohými dalšími subjekty jako pohotovostní či zásahové vozidlo,“ říká Miroslav Bláha, vedoucí prodeje Škoda Kodiaq Česká republika.

Škoda Kodiaq - ambulance. Foto: Škoda AutoŠkoda Kodiaq - ambulance. Foto: Škoda AutoPrvní vůz pro převoz raněných typu C1 byl postaven již v roce 1906. Foto: Škoda AutoKompaktní rozměry typu 1101 si  v sanitní verzi vynutily úpravy karoserie. Foto: Škoda AutoModel ŠKODA 1203 sloužil zdravotníkům od roku 1968, sanitních verzí bylo vyrobeno takřka 10 000 kusů.Model ŠKODA FAVORIT také sloužil potřebám zdravotníků. Foto: Škoda Auto