Nadměrný náklad s tlakovou nádobou. Foto: iBoleslav.cz

REGION - Je dlouhá 60 metrů, široká 5,4 metrů a vysoká téměř 7 metrů. To jsou rozměry tlakové nádoby v podobě "rakety", kterou převáží nadměrný náklad. Hmotnost je 228 tun.

V úterý před 21. hodinou vyjel za doprovodu policie a pracovníků ČEZu na desítky kilometrů dlouhou trasu. A jednoduchá přeprava to rozhodně není.

Cestou musel nadměrný náklad překonávat řadu překážek, a to buď v podobě zúžených vozovek kvůli stavebním pracím, nebo elektrickými a telefonními kabely nad silnicí. Několikrát tak musel náklad zastavit do doby, než budou kabely zvednuty. Za soupravou se tam tvořily dlouhé kolony.

Zatímco z Mnichova Hradiště dojel náklad do Horní Krupé během pár desítek minut, cesta do Kuřívod už tak snadná nebyla, a to především kvůli velkému množství zatáček a častému stoupání a klesání. Pomoc tak musel i speciální tahač, který pomáhal soupravu vytáhnout do kopce.

Do Kuřívod dorazil náklad před půl jedenáctou večer. Na další cestu vyrazí v 16:30 hodin, a to Mimoň, Zákupy, Zahrádky, Kravaře, Úštěk, Litoměřice, Terezín a dále na Mostecko, kde 31. března dorazí do cíle.

Nadměrný náklad s tlakovou nádobou. Foto: iBoleslav.czNadměrný náklad s tlakovou nádobou. Foto: iBoleslav.czNadměrný náklad s tlakovou nádobou. Foto: iBoleslav.czNadměrný náklad s tlakovou nádobou. Foto: iBoleslav.czNadměrný náklad s tlakovou nádobou. Foto: iBoleslav.czNadměrný náklad s tlakovou nádobou. Foto: iBoleslav.cz