5. základní škola v Mladé Boleslavi. Foto: mb-net.czMLADÁ BOLESLAV V Mladé Boleslavi se bude 23. května konat celodenní Festival chytrého učení aneb Škola hrou. Jeho zázemím se stane 5. ZŠ, jejíž tělocvična se promění v živou halu.

Do školy dorazí více než 20 vystavovatelů z celé České republiky, kteří přivezou to nejlepší z moderních trendů vzdělávání. Ve třídách se se zájemci mohou zapojit do aktivních dílen a vyzkoušet si, jaké to je, naučit se něco nového s chutí. Akce, která potrvá od 10 do 17 hodin, je určena pro děti, rodiče i učitele. Vstupné je 100 Kč pro dospělé, 150 Kč pro rodinu.

Na festivalu si budete moci projít výstavu pomůcek, her a nápadů, pobavit se s lidmi, kteří táhnou nové vzdělávání kupředu, poslechnout přednášky i nahlédnout do tříd očima dětí. Na festivalu najdete chytré hry do školy i domů, dozvíte se více o výuce matematiky metodou profesora Hejného, o montessori, najdete zde pomůcky pro pedagogy ve speciálních školách i pracovní listy pro nadané děti a taky spoustu pěkných knih.

Festival je určen pro ty, kteří věří, že má smysl do učení investovat  svůj čas, energii, chuť i peníze. Festival chytrého učení má smysl pro učitele, ředitele školek, vychovatelky v družinách , pedagogy, rodiče i děti.