Demolice mostu nad D10 u Kosmonos. Foto iboleslav.czD10 - V noci ze 13. na 14. dubna bude zcela uzavřena dálnice D10 u obce Čtveřín. Důvodem je plánovaná demolice mostu. K uzavírce komunikace D10 dojde dne 13. dubna od 19:00 hodin do 14. dubna 2024, přibližně do 09:00 hodin.

"Tato krátkodobá uzavírka bude realizována v obou směrech komunikace D10, tedy jak ve směru na Prahu, tak do Liberce, resp. Turnova. K uzavření úseku komunikace dojde mezi sjezdy na obce Příšovice, Svijnaský Újezd a Ohrazenice. V závislosti na této uzavírce budou v daném úseku a na příjezdových trasách realizována další opatření a omezení z důvodu přípravných a dokončovacích prací projektu. Bude se jednat především o úpravy rychlostních limitů, svedení dopravy zúžením do jednoho jízdního pruhu nebo úpravy dopravního značení objízdných tras," uvedl mluvčí Policie ČR Vojtěch Robovský.

Objízdná trasa bude ze strany od Liberce přes Turnov – Přepeře – Příšovice a zpět.

Na dodržování dopravního zákazového značení a na kontroly v rámci dohledu nad bezpečností a plynulostí v silničním provozu budeme pochopitelně dohlížet i my v rámci činností služby dopravní policie. Zároveň budeme kontrolovat také dopravu na objízdných trasách v době plánovaných dopravních omezení.

"Žádáme řidiče o shovívavost s možnými komplikacemi v rámci plynulosti provozu, žádáme o respektování dopravního značení a pokynů policistů," dodal mluvčí.