ilustrační fotoMLADOBOLESLAVSKO - Na Mladoboleslavsko se znovu valí velká voda, varují před tím hydrometeorologové. Pro Mladoboleslavsko proto platí výstraha. Hladina Jizery v Bakově nad Jizerou se má během krátké doby přiblížit až ke 3. povodňovému stupni.

"V průběhu nedělního večera a noci na pondělí 5. února budou hladiny toků odvodňující Krkonoše, Jizerské hory, Orlické hory a Jeseníky vlivem předpovídaných srážek a tání sněhu výrazně stoupat. V povodí horního Labe a horní Jizery může dojít až k překročení 2. stupně povodňové aktivity, na ostatním území očekáváme překročení 1. povodňového stupně," uvedl Český hydrometeorologický ústav. 

Jizera v Železném Brodě překročila 1. povodňový stupeň v neděli ve 21:00 hodin, nyní už platí druhý stupeň. Ještě včera hydrometeorologové předpokládali, že Jizera v Bakově nad Jizerou má jen lehce překročit 1. stupeň povodňové aktivity v pondělí odpoledne. Dnes už ale jejich předpovědi předpokládají dosažení toho nejvyššího stupně! Nyní zde platí 1. povodňový stupeň a hladina řeky stále rychle stoupá.

Na problémy se tak musí připravit hlavně motoristé na několika silnicích, a to především v úseku Bakov nad Jizerou - Malá Bělá a následně Horky nad Jizerou - Brodce nad Jizerou. 

AKTUALIZACE:
V Bakově již platí 2. stupeň povodňové aktivity! Uzavřeny jsou již silnice v úsecích Bakov nad Jizerou - Malá Bělá, Horky nad Jizerou - Brodce nad Jizerou, Mohelnice nad Jizerou ve směru od Mnichova Hradiště.