ilustrační foto Drážní hasičiMLADOBOLESLAVSKO - Vlaky na železniční trať mezi Mladou Boleslaví a Mělníkem nevyjely ani v neděli dopoledne, jak původně České dráhy předpokládaly. Stromy pod tíhou sněhu totiž stále padají na koleje, a proto dráhy obnovení provozu posunuly až na pondělní ráno. Problémy jsou i s náhradní autobusovou dopravou.

U vybraných vlaků je zavedena náhradní autobusová doprava. "Z důvodu špatné sjízdnosti silničních komunikací jsou stanice a zastávky obsluhovány v omezeném rozsahu," upozorňují České dráhy s tím, že stanice Skalsko a zastávka Sudoměř nejsou z důvodu špatné údržby silnice obsluhovány autobusy náhradní dopravy.

Autobusy nahradily vlaky v úsecích Mladá Boleslav hlavní nádraží - Mšeno a zpět a Mladá Boleslav hlavní nádraží - Mělník.

Komplice kvůli sněhu ale zůstávají i na silnicích. Zcela uzavřena je tak silnice spojující Bakov nad Jizerou a Bělou pod Bezdězem. Řidiči ve směru na Bělou neprojedou od křižovatky na Rečkov. I zde jsou důvodem padající stromy do komunikace. Více info na facebooku iBoleslav.cz.