Hromadná nehoda na D10 u Bakova. Foto Policie ČRBAKOV NAD JIZEROU - /AKTUALIZOVÁNO/ Nehoda pěti vozidel zablokovala v pondělí ráno provoz na dálnici D10 mezi Turnovem a Prahou na úrovni Bakova nad Jizerou. Jedno auto tam skončilo na střeše.

Policie ČR nejdříve informoval o nehodě tří osobních vozidel, později upřesnila, že na 53. kilometru u sjezdu na Bakov nad Jizerou havarovala havarovala čtyři osobní vozidla a jedna dodávka s vlekem. Jedno z vozidel skončilo po nehodě na střeše.

„Ošetřili jsme dva lehce zraněné účastníky nehody, oba převezeni k vyšetření do nemocnice v Mladé Boleslavi,“ sdělila mluvčí středočeské záchranky Monika Nováková.

Dálnice na Prahu je v tomto místě neprůjezdná a příliš nepomůže ani objížďka přes Bakov nad Jizerou, i silnice nižší třídy jsou totiž vlivem zvýšené dopravy zcela ucpané.

Na místě probíhají vyprošťovací práce, odstraňování následků nehody a policejní vyšetřování, provoz bude omezen do zhruba 10 hodin. Je ale možné, že již po deváté hodině bude možné projíždět alespoň jedním jízdním pruhem.