Uzavřená Debřská ulice v Kosmonosech.KOSMONOSY - Pondělní uzavření části Debřské ulice v Kosmonosech připravilo řidičům nemalé komplikace a vrásky na čele to přidělalo i obyvatelům města. Ne všichni řidiči totiž využívají stanovené objízdné trasy a projíždí městem "kudy to jen jde".

Jak už si stačili postěžovat řidiči, není vůbec výjimka, že někteří šoféři ve snaze nejet po objízdné trase, projíždějí postranními ulicemi Kosmonos i v protisměru. Jde například o Tyršovu ulici, kde její část je nově jednosměrná teprve krátkou dobu a ne všichni řidiči, kteří tudy běžně nejezdí, to vědí. "Během pondělí a úterý to bylo docela časté, že jednosměrkou projížděli v protisměru. Chtělo by to lépe koukat na značky!" postěžoval si jeden z řidičů na sociálních sítích.

Stěžují si i sami obyvatelé města, kterým teď pod okny jezdí mnohonásobně více vozidel. Jde především o Puškinovu ulici, kde podle místních jezdí někteří řidiči i částečně po chodníku.

Na řidiče, kteří nerespektují objízdné trasy si chce došlápnout i vedení města. "Vzhledem k dopravním omezením bylo rozhodnuto, že v ulici Zahradní budou v příštím týdnu instalovány retardéry. Městská policie Kosmonosy a Policie ČR budou provádět zvýšený dohled a měření rychlosti," uvedlo město na sociálních sítích.