MLADÁ BOLESLAV - V sobotu startuje další dobový letecký den v Mladé Boleslavi. Tradičně tam zamíří tisíce lidí, což značně ovlivní i dopravu v okolí mladoboleslavského letiště. Na veškerá dopravní omezení upozorní značky nebo pořadatelé.

Do města automobilů přiletí letadla z celé Evropy. Dokonce bude muset být i částečně uzavřena silnice, a to z důvodu prodloužení přistávací dráhy. Půjde o silnici mezi Chrástem a Bezděčínem. Kromě dvoumotorových Twin Beech a Lokhead Elektra, se kterou kdysi létal Tomáš Baťa, dorazí i největší B 25 Mitchel, který přilétne ze Salcburgu z létající sbírky společnosti Red Bull.

Mezi největší hvězdy programu budou patřit P40 Warhawk, známý z bitvy v Pacifiku, P50 Mustang, jedna z nejslavnějších stíhaček 2. světové války, a Jak 3, sovětská stíhačka z druhé světové války.

Na své si přijdou i milovníci letecké akrobacie. Akrobatický tým The Flying Bulls, který od letošního roku létá na zbrusu nových letounech a v nové sestavě, si připravil pro tuto sezónu nový program s novými akrobatickými prvky. Samostatné vrcholové akrobatické vystoupení předvede opět pilot mezinárodní soutěže Red Bull Air race Martin Šonka.

Letiště se otevírá již v 8 hodin a hlavní show začíná ve 13 hodin.