Skautům z Bělé se na soutěži dařilo. Foto: A. KarapetjanováMLADÁ BOLESLAV – Víkend patřil v lesoparku Štěpánka v Mladé Boleslavi skautům. Po dvou letech se zde konaly Závody světlušek a vlčat, tedy skautů mladší 11 let. O pomoc je žádal sám Večerníček.

Zlý skřítek mu ukradl pohádky a zaklel je. Úkol byl jasný, zachránit pomocí svých dovedností všechny zakleté pohádky. Celkem bylo 20 skupinek (hlídek), které začínaly na různých stanovištích, těch bylo celkem 11.

Na každém stanovišti bojovali soutěžící proti různým záludnostem. Locika, kterou známe z pohádky Na vlásku, byla uvězněna na vysoké věži zlou čarodějnicí a zachránit ji mohlo jen to, že hlídky vyřešily šifry, ve kterých se schovávalo heslo, díky kterému se dalo uniknout.

Na hradě Brtníku zase zachraňovaly nešikovného skřítka, který se zranil, díky svým znalostem ze zdravovědy; Patovi a Matovi pomohly s přípravou svačiny; neznámá slova a zvířata vyhledávaly v knihách, aby mohly pomoct Harry Potterovi a jeho přátelům opět kouzlit a Pepkovi námořníkovi sháněly špenát schovaný vysoko na lanových překážkách.

Skauti z Bělé složené ze dvou skupin – dívek a chlapců – se ujali všech překážek s nadšením. Pohádku za pohádkou zvládli skvěle a umístili se na krásných třetích místech ve skupině světlušek i vlčat.

(AK)

Skautům z Bělé se na soutěži dařilo. Foto: A. Karapetjanová