MLADOBOLESLAVSKO – Po dlouhém jednání mezi Středočeským krajem, ministerstvem dopravy a starosty měst a obcí je definitivně rozhodnuto. K 12. prosinci dojezdí osobní vlaky na trati Bakov nad Jizerou – Dolní Bousov. Omezení bude i ve směru na Mělník.

Ministerstvo dopravy nepředložilo podle Středočeského kraje žádné konkrétní návrhy ve věci omezení dopravy na vybraných nevytížených tratích. „Kdybychom nebyli před volbami, téma lokálek by se do popředí zájmu vládních politiků nikdy nedostalo,“ konstatuje hejtmanka Petra Pecková (STAN), a dodává: „Chce-li politik sloužit dobře svým voličům, nemůže vyhazovat jejich peníze do kanálu. A je jedno, jestli to jsou peníze krajské nebo státní. Jsou prostě občanů.“ Vedení kraje se rozhodlo nepřistoupit na vágní memorandum o spolupráci nabídnuté Ministerstvem dopravy, a je rozhodnuto naplnit plán utlumení provozu na nevytížených, a tedy zcela neekonomických tratích.

„Nebudeme plýtvat penězi občanů. Naším cílem je investovat prostředky ze sdílených daní efektivně, ku prospěchu všech obyvatel kraje,“ říká Věslav Michalik /STAN/, náměstek hejtmanky pro oblast financí a inovací.

Výsledná podoba utlumení provozu na vybraných lokálních tratích od 12. 12. 2021 vypadá takto:

Trať   Redukce v úseku                                     Nový rozsah objednávky

063     Bakov nad Jizerou - Dolní Bousov                zastavení osobní dopravy - bus nezaveden

064     Mšeno - Mladá Boleslav                              int. 4 hodiny v PD celorok + provoz víkendy v období SELČ

076     Mělník - Mšeno                                          int. 4 hodiny v PD celorok + provoz víkendy v období SELČ