Granátníkům chybí hlavy. Lidé je obdivovali téměř 300 let. Foto: MKZBĚLÁ POD BEZDĚZEM - Vztek a naprostá bezmoc teď panuje mezi těmi, kteří čas od času vyrazili na Valdštejnsko, ukryté v bělských lesích. Přes noc se tam někdo nehorázným způsobem vyřádil na téměř 300 let starých sochách granátníků. Uřezal jim hlavy!

O hlavy přišly sochy zřejmě v noci na pondělí. Právě na začátku týdne si řádění vandalů lidé všimli a ihned začali informace a fotky sdílet na sociálních sítích.

"Sochy dvou granátníků stráží zbytky pavilónového, radiálního, loveckého, zámečku Valdštejnův odpočinek v bývalé oboře Valdštejnsko již 270 let, ale teprve dnes se nalez „borec“, který je připravil o hlavu a vytvořil z nich přízraky. Bezhlavé granátníky. Mé přání: Aby toho pacholka dlouho strašili," napsal například Josef Müller, jehož slova publikovala Městská kulturní zařízení Bělá pod Bezdězem.

A rozčarování neskrývají desítky další lidí. "Nemám slov!!! Zmetkové!!! Na mysl se dere i horší pojmenování. Žijí kolem nás takoví ubožáci, kteří si nedokážou ničeho vážit, tupí omezenci," reagovala na Facebooku Libuše.

Michal přidal další názor: "Tak tohle je fakt ubohost "borce(u)". Dneska není úcta a respekt k ničemu a jen si tito "borci a frajeři" dohání své ego. Doufám, že je chytnou a kdyby náhodou ne, tak ať je doprovází černé svědomí a noční můry," napsal Michal, který vandalům také vzkazuje: "Ukažte se, borci a přiznejte se, ale na to nemáte, co?!"

(TO)

Granátníkům chybí hlavy. Lidé je obdivovali téměř 300 let. Foto: MKZ