Zloděje nového auta strážníci rychle chytili. Foto: MP Ml BoleslavMLADÁ BOLESLAV - Bylo chvíli po první hodině ráno, když se z mladoboleslavské automobilky vyřítil bílá Škoda Karoq bez registrační značky. Za volantem seděl muž, který auto po vyrobení okamžitě ukradl. Během chvíle zmizel v ulicích města.

Na zloděje upozornili strážníky městské policie pracovníci bezpečnosti závodu Škoda Auto. Zároveň strážníkům posali, že auto jelo směrem do centra. O pár minut později pak na služebnu městské policie volal obyvatel Olbrachtovy ulice, že mu pod oknem stojí divně zaparkovaného auto bez registrační značky. Navíc se kolem něj nervozně pohyboval řidič.

"Na místo vyjela hlídka strážníků, která zjistila, že se jedná o hledané vozidlo. Pachatel z místa před hlídkou utekl. Ve spolupráci s hlídkami Policie ČR, provedli strážníci pátrání po pachateli dle popisu oznamovatele. V ulici Tovačovského zjistili strážníci muže odpovídajícího popisu, který se nejprve ukrýval v opuštěném objektu a poté přelezl plot do sousední zahrady, kde byl omezen na osobní svobodě," uvedl ředitel Městské policie Mladá Boleslav Tomáš Kypta.

V bundě, kterou během útěku zahodil, byl strážníky nalezen klíč od odcizeného vozidla. Strážníci dále střežili vozidlo do příjezdu kriminalistů. Muž skončil v policejní cele.