Psa přivázal původní majitel k plotu na ulici. Foto: MP Mladá BoleslavDEBŘ – Před devátou hodinou ráno vyjížděli strážníci městské policie na pomoc opuštěnému do Debře. Tam se ho zřejmě zbavil jeho původní páníček. Podobně se psa chtěl před pár dny zbavit i muž v Mladé Boleslavi.

Pes podle volajících měl být u plotu na parkovišti v Josefodolské ulici uvázaný delší dobu.

„Vyslaná hlídka městské policie zjistila malého křížence feny německého ovčáka, kde místním šetřením nebyl zjištěn majitel. Hlídka psa převezla na služebnu do kotce, odkud byl později převezen do útulku pro opuštěná zvířata v Lysé nad Labem,“ uvedl ředitel Městské policie Mladá Boleslav Tomáš Kypta.

Podobný případ museli už den před tím řešit strážníci přímo v Mladé Boleslavi. Během odpoledne oznámil občan z ulice Jana Palacha, že nalezl u jednoho z rodinných domů u plotu uvázaného psa.

„Hlídka na místě zjistila, že v popisované lokalitě žádné rodinné domy nejsou, navíc pes nálezce na slovo poslouchal a choval se k němu jako ke svému majiteli. Nálezce sdělil, že se do ulice nyní nastěhoval a psa v domě mít nemůže,“ popsal případ Kypta.

Muže pak poučili o dalším zákonném postupu.

Psa přivázal původní majitel k plotu na ulici. Foto: MP Mladá Boleslav