lekyMLADÁ BOLESLAV – O více než 20 procent klesla na Mladoboleslavsku nemocnost chřipkou a respiračním onemocněním. Hovoří o tom poslední čísla hygieniků. I tak se tento týden kvůli nemocnému personálu neotevřou některé rentgenologické vyšetřovny.

„V porovnání s předchozím kalendářním týdnem došlo k poklesu onemocnění s klinickým obrazem chřipky o 22 procent,“ informovala Lilian Rumlová z Krajské hygienické stanice s tím, že na Mladoboleslavsku je teď evidováno 2124 nemocných, především pak dětí.

V Klaudiánově nemocnici od Nového roku hospitalizovali celkem 22 případů chřipky, z toho se v sedmi případech jednalo o velmi vážné stavy.

I nadále tak jsou zavřeny některé menší restaurace a zakázány také návštěvy v nemocnici. Nově pak musí lidé počítat s tím, že RTG polikliniky v Mnichově Hradišti a Benátkách nad Jizerou budou tento týden zavřené. „Důvodem je čerpání dovolené a nemocnost,“ informovala mluvčí nemocnice Hana Kopalová s tím, že Náhradní provoz pro akutní stavy je zajištěný na RTG pracovišti Klaudiánovy nemocnice po dobu 24 hodin.