Ředitel policie Václav Kučera předává ocenění Vlastimilu Jurovi. Foto: Policie ČRMLADÁ BOLESLAV - K nehodě došlo ve večerních hodinách 27. prosince loňského roku došlo na úseku dálnice D10 ve směru od Prahy. Dosud neznámý řidič nebezpečným způsobem náhle prudce zabrzdil nejspíše s úmyslem za ním jedoucí vozidlo vybrzdit. Těžce zraněné posádce pak neváhal pomoci řidič Vlastimil Jura.

 

Muž z havarovaného vozidla strhnul řízení v úmyslu střetu vozidel zamezit, dostal však smyk, přejel mimo komunikaci a zde narazil do oplocení u dálnice a následně i do stromu. Řidič, který nehodu zřejmě způsobil, vůbec nezastavil a neposkytl raněným osobám první pomoc. K místu dopravní nehody dojel i pan Jura, který neváhal raněným osobám společně s ostatními svědky nehody poskytnout pomoc.

>>> O NEHODĚ JSME PSALI ZDE <<<

 

V havarovaném vozidle se nacházeli muž a žena, kdy muž byl ve vozidle zaklíněn. Pan Jura vlezl do havarovaného vozidla a muži poskytoval první pomoc přes půl hodiny, než ho z vozidla vyprostili hasiči. Obě raněné osoby pak odvezla Rychlá záchranná služba do nemocnice s těžkými zraněními.

Vedení středočeské policie, konkrétně pak ředitel krajského ředitelství plk. JUDr. Václav Kučera začátkem týdne osobně poděkoval a ocenil pana Vlastimila Juru. Ředitel Kučera mu vyslovit úctu a respekt za to, jak se v této situaci zachoval a neváhal pomoci těm, kteří to v tu chvíli potřebovali nejvíce.