Požár veterána v Kněžmostě. Foto HZSBOSEŇ - Nárazem do domu u silnice skončila dnes před polednem jízda osobního auta v Bosni. Vozidlo následně začalo hořet. Na místo kromě hasičů ale museli vyjet i záchranáři.

Jak uvedli hasiči, hořet začalo v motorovém prostoru. "Hasiči oheň zlikvidovali vysokotlakým proudem. Ve vozidle cestovaly dvě osoby, které utrpěly lehká zranění a převzala si je do péče posádka záchranné služby. Vzhledem k tomu, že šlo o automobil kategorie veterán, byla škoda vyčíslena na tři miliony korun, uchránit se podařilo hodnoty za jeden milion," dodali hasiči.

Mladoboleslavská policejní mluvčí Barbora Schneeweissová doplnila, že podle prvotního vyšetřování řidič nepřizpůsobil rychlost při průjezdu zatáčkou a vyjel mimo komunikaci, prorazil plot a narazil do domu. "Při nehodě došlo ke zranění dvou osob, které nebyly připoutány bezpečnostními pásy, neboť toto vozidlo není z výroby bezpečnostními pásy vybaveno. Alkohol u řidiče vyloučila dechová zkouška," doplnila mluvčí. Zároveň podle ní vznikla i vysoká škoda, a to 5 milionů korun, tedy o dva miliony korun více, než odhadovali hasiči.