Požár seníku v Sedlci. Foto 2x HZS 4x iBoleslav.czSEDLEC - V obci Sedlec nedaleko Benátek nad Jizerou zasahují už několik hodin desítky hasičů u požáru budovy plné sena a slámy. Vyhlášen musel být i druhý stupeň požárního poplachu. 

Jak uvedl mluvčí krajských hasičů Tomáš Bakalář, hoří zemědělský objekt o rozměrech 40x20 metrů. Uvnitř se nachází větší množství uskladněného sena a slámy. "Hasičům se z objektu podařilo vyvézt čelní nakladač, pomocí kterého nyní vyváží balíky ven, kde je dohašují. Kolem 19. hodiny jsme na místo povolávali ještě šest velkokapacitních cisteren. Zatím není hlášená lokalizace a zásah stále probíhá," uvedl mluvčí hasičů. 

Průjezd kolem zemědělského objektu není v tuto chvíli možný, policisté silnici obousměrně uzavřeli. Pozor by si měli dát taky řidiči, a to v souvislosti s průjezdem hasičských cisteren, které jezdí čerpat vodu do Chotětova. 

Příčina požáru zatím není známá. Na místě jsou také kriminalisté a psovodi se psy.

Požár seníku v Sedlci. Foto 2x HZS 4x iBoleslav.cz Požár seníku v Sedlci. Foto 2x HZS 4x iBoleslav.cz Požár seníku v Sedlci. Foto 2x HZS 4x iBoleslav.cz Požár seníku v Sedlci. Foto 2x HZS 4x iBoleslav.cz