Letecká nehoda na letišti Milovice - Boží Dar. Foto HZSBOŽÍ DAR - Profesionální hasiči z Milovic a Nymburka a dobrovolná jednotka z Milovic vyjížděli dnes dopoledne k pádu malého letadla v prostoru letiště Boží Dar u Milovic. Dvě osoby skončily v péči záchranné služby.

Jak uvedla mluvčí Policie ČR Michaela Richterová, k nehodě došlo při přistání, kdy se letadlo zřejmě kvůli technické závadě zřítilo na zem z výšky několika desítek metrů. Mluvčí hasičů Veronika Mocová Švorcová doplnila, že v letadle cestovaly dvě osoby, které si do péče převzali záchranáři. Mělo by jít ale o lehčí zranění. 

"Příčinu a okolnosti nehody na místě vyšetřuje Ústav pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod. Alkohol u pilota vyloučila dechová zkouška. Policisté se nehodou nezabývají," uvedla mluvčí.

"Hasiči provedli protipožární opatření u letadla. V tuto chvíli na místě nezasahují, ale vrátí se tam při nakládání vraku letadla pro případ, že by z něj začaly unikat provozní kapaliny," doplnila Mocová Švorcová. 

Může jít o obrázek 3 lidé a letouny Může jít o obrázek ‎helikoptéra a ‎text, kde se píše ‎م aTa ي stanice staniceMilovice Milovice‎‎‎