Požár stohu v Chotětově. Foto iBoleslav.czCHOTĚTOV - /VÍME PRVNÍ/ Poměrně zajímavé rozuzlení má požár balíků slámy v areálu družstva v Chotětově. Plameny jich tam v popel proměnily zhruba stovku. Do pátrání po žháři se ihned dali mladoboleslavští policisté a byli úspěšní!

Poblíž požáru se jim podařilo objevit podezřelou žhářku. "Šlo o třiašedesátiletou ženu," uvedla mluvčí mladoboleslavské policie Barbora Schneeweissová s tím, že kriminalisté ji již obvinili z poškozování cizí věci, za což jí hrozí až rok vězení. Jenže tím to neskončilo, kriminalisté pátrali dál a zjistili, že žena má ještě daleko větší vroubek!

"Kriminalisté navíc zjistili, že tato žena v minulém i letošním roce surovým a trýznivým způsobem usmrtila v Chotětově několik koček," řekla dále mluvčí. Žena měla kočky brutálním způsobem rozčtvrtit. Případem se policisté v minulém roce začali zabývat na základě podnětů občanů. Žena kusy rozčtvrcených domácích mazlíčků dokonce pohazovala poblíž rodinných domů. Jejich majitelé pak nacházeli své miláčky rozsekané i na několik kusů. Za tento čin jí hrozí trest odnětí svobody až na 6 let.