Opilý řidič. Foto MPMB MLADÁ BOLESLAV - Strážníkům mladoboleslavské městské policie zpestřil nedělní službu řidič černého BMW, který před nimi stál na světelné křižovatce ulic Na Radouči a I/38. Už tam podle ředitele městské policie Tomáše Kypty stál dost podivně v obou pruzích.

Ve chvíli, kdy na semaforu naskočila zelená, auto s cizí poznávací značkou vyrazilo a nedalo při odbočování vlevo přednost protijedoucímu vozidlu. 

"Hlídka se na malou chvilku zastavila, zběžně vizuálně zkontrolovala vozidlo, které bylo omezeno, dala přednost vozidlu jedoucímu za ním a vydala se zastavit řidiče BMW," popsal situaci velitel městské policie Tomáš Kypta. Už o minutu později strážníci auto dojeli a v Josefodolské ulici v Debři ho zastavili pomocí služebního výstražného zařízení a předního znamení ,,STOP". 

Automobil zastavil a vystoupil z něj řidič, který už na první pohled jevil známky podnapilosti nebo užití jiné návykové látky. "Kontrola totožnosti prokázala, že se jedná o občana moldavské národnosti. Strážník u něj provedl dechovou zkoušku s výsledkem 2,20 promile alkoholu v dechu. Na místo byla přivolána hlídka Policie ČR, která si celou věc převzala k dalšímu šetření," dodal Kypta.