Z nákladního auta se na silnici vysypal náklad. Foto Městská policieMLADÁ BOLESLAV - V úterý před osmou hodinou ráno se na křižovatce Nádražní a Ptácké ulice v Mladé Boleslavi objevila na silnici poměrně velká vrstva zeminy a kamení. Pracovník kamerového systému městské policie pak během chvíle zjistil, kdo za nepořádkem stojí. Vše totiž natočila městská kamera. 

"Nákladnímu vozidlu při odbočování do Ptácké ulice pootevřela zadní postranice korby a vysypala se část nákladu přímo na komunikaci v křižovatce. Operační důstojník městské policie ihned vyrozuměl firmu Compag - správu komunikaci, která na místo okamžitě vyslala partu dělníků, která vše ručně uklidila. Ještě křižovatku firma Compag několikrát vyčistila vozidlem s kartáčem. V 8:15 hodin tak byla komunikace uklizena," uvedl ředitel městské policie Tomáš Kypta.

Mezitím pracovník kamerového systému zpětně vyhledal celý záznam, kde bylo zjištěno vozidlo, kterému se náklad vysypal. Dalším šetřením byla zjištěna firma, kterou strážníci o celé věci informovali. "Následně se dostavil na služebnu městské policie dotyčný řidič, se kterým bylo sepsáno podání vysvětlení. Následně celá věc byla předána k dořešení ke správnímu řízení včetně fotodokumentace, kamerového systému a podkladů pro vyčíslení a uhrazení nákladů s úklidem," dodal Kypta.