Nehoda v Dolní Krupé. Foto J. BreburdaMLADOBOLESLAVSKO - Odpolední sněžení, mlhy a teploty lehce pod bodem mrazu. Situace, která během chvíle překvapila řadu lidí za volantem téměř po celém Mladoboleslavsku. Práci měli hasiči, policisté i záchranáři.

Bourat se začalo už krátce po 16. hodině, kdy všechny záchranné složky vyjížděly k prvnímu karambolu, a to na silnici z Bělé pod Bezdězem na Kuřívody. Osobní vozidlo tam skončilo mimo vozovku a narazilo do stromu. "Vyprošťovat jsme nemuseli, dvě zraněné osoby si převzali záchranáři," uvedla mluvčí středočeských hasičů Vladimíra Kareková. Mluvčí policistů Pavel Truxa dodal, že dechová zkouška vyloučila u šoféra požití alkoholických nápojů před nehodou.

Další karamboly pak měly rychlý spád. Na dálnici D10 ve směru na Trutnov neukočírovala řidička osobní vozidlo, vylétla z dálnice a s vozidlem se převrátila přes střechu. I zde měly práci všechny záchranné složky. "Ve vozidle kromě řidičky cestovalo v autosedačce i dítě. Žena si stěžovala na bolesti, dítě zraněno nebylo, ale obě osoby byly převezeny do nemocnice," řekl k nehodě Truxa s tím, že i v tomto případě měla řidička negativní test na alkohol. Kvůli vyšetřování nehody a odstraňování následků byla dálnice krátce uzavřena.

Bouralo se také v Dolní Krupé, kde se na namrzlé vozovce srazilo několik vozidel. Skončily v příkopu vedle komunikace. I zde došlo ke zranění osob. Bez zranění se pak obešly karamboly například v Mladé Boleslavi, na silnici ze Zámostí směr Vinec, v Mnichově Hradišti, kde vozidlo narazilo do plotu a podobně. 

Velmi kluzká vozovka pak uvěznila v kopci z Bělé pod Bezdězem na Plužnou několik osobních vozidel, které nemohly kopec vyjet. Jedno z nich skončilo v příkopu.

Ve večerních hodinách se situace již zlepšila. Další komplikace ale očekávají meteorologové během pondělí, kdy pro Mladoboleslavsko je vydaná výstraha na silný vítr. Ten může zkomplikovat dopravu především v lesních úsecích, kde hrozí pád stromů a větví na komunikaci.