Spadlou větev na silnici odstranili až hasiči. Foto: MP Mladá BoleslavMLADÁ BOLESLAV – Denně tudy projedou stovky aut a projdou desítky lidí, mířící na přilehlou Štěpánku. Teď se tam mohlo stát neštěstí, jen díky velké náhodě se vše odehrálo brzy ráno, kdy zde ještě nebyl běžný provoz.

Řeč je o Viničné ulici, nedaleko zimního stadionu. Chvíli před pátou hodinou ráno se tam zřítila na silnici mohutná větev ze stromu u silnice. „Větev spadla na komunikaci a místem se nedalo projet,“ uvedl zástupce ředitele Městské policie Mladá Boleslav Stanislav Holub. Na strážníky se obrátil jeden z řidičů, který místem projížděl jen chvíli poté, co se větev ze stromu ulomila.

Na místo byli přivoláni hasiči, kteří větev rozřezali a uložili mimo komunikaci. Po celou dobu hlídka městské policie v místě usměrňovala provoz. Úklid rozřezaných větví byl předán firmě Compag.

„Jelikož strom z kterého větve upadly je zcela dutý, byla věc předána na Magistrát města Mladá Boleslav, odbor životního prostředí se žádostí o odstranění stromu z bezpečnostních důvodů,“ dodal Holub.