Vozidlo v kolejišti u Severovýchodní tangenty.MLADÁ BOLESLAV - Krátce před osmou hodinou večer zablokoval železniční trať mezi Mladou Boleslaví a Dolním Bousovem osobní automobil v kolejišti. Provoz byl okamžitě zastaven a na místo dorazili profesionální hasiči z Mladé Boleslavi a také hasiči Správy železniční a dopravní cesty i policisté.

Jak uvedl mluvčí středočeských policistů Pavel Truxa, cizinec vjel na železniční trať, vedoucí z kovošrotu ve Štefánikově ulici a pokračoval po ní až k hlavní železniční trati ze stanice Mladá Boleslav město na Dolní Bousov, kde se po několika metrech zastavil. "Preventivně byla proto doprava na železnici zastavena," uvedl Truxa s tím, že řidič byl značně opilý. V dechu měl přes dvě promile a skončil proto na záchytce v nemocnici v Mladé Boleslavi.

Vozidlo z kolejiště se hasičům podařilo vyprostit během několika desítek minut. Krátce před devátou hodinou večer tak byl provoz na trati znovu obnoven. Okolnosti celé události teď vyšetřují policisté.

"Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky," dodal mluvčí. Nikdo při "nehodě" nebyl naštěstí zraněn. 

Vozidlo v kolejišti u Severovýchodní tangenty.