Květinový záhon na tř. Václava Klementa v Mladé Boleslavi.

MLADÁ BOLESLAV – Pryč s monotónními trávníky v Mladé Boleslavi! Nudné dlouhé zelené plochy letos na řadách míst města zmizely, teď to tam kvete téměř jako v květinovém Holandsku.

Na křižovatce ulic Václava Klementa a Jana Palacha, na kruhové křižovatce na náměstí Míru a podél třídy Václava Klementa v severním sídlišti bylo na podzim vysazeno 300 tisíc jarních cibulovin - krokusů, narcisek a tulipánů.

Před pár dny vše rozkvetlo a už od samého začátku budí rozkvetlé záhony velký zájem. Například u křižovatka ulic tř. Václava Klementa a Jana Palacha, kde je vozovka o něco výše než trávník, patří k jednomu z míst, kde při stání na červenou fotí motoristé rozkvetlou louku doslova jako o život. Každý den tam navíc chodí desítky lidí. „Hodně mě to překvapilo. Říkal jsem si, co je to tady zase za plot, ale když to za ním začalo kvést, bylo to úžasné. Škoda, že to tady nebylo už dřív,“ řekl iBoleslav.cz Jan Bittamann, který k rozkvetlé louce dorazil s vnukem.

„Je pryč doba jednobarevných letničkových záhonů střídaných s výsadbou barevných směsí macešek, které na většinu obyvatel působí spíše hřbitovně než optimisticky. Květinové záhony budou letos pojaty mnohem komplexněji. Někdy ani nepůjde pouze o záhony, ale třeba o cibuloviny vysázené přímo do trávníku,“ podotkla Iva Bílková z firmy Compag, která má na starost plánování výsadeb. Na plánu výsadeb přitom pracuje celý tým zahradníků, kteří záhony připravují tak, aby Boleslav skutečně rozkvetla.

Květinový záhon na tř. Václava Klementa v Mladé Boleslavi.Květinový záhon na tř. Václava Klementa v Mladé Boleslavi.Květinový záhon na tř. Václava Klementa v Mladé Boleslavi.Květinový záhon na tř. Václava Klementa v Mladé Boleslavi.