MLADOBOLESLAVSKO – Počet nemocných s Covid-19 nabírá na síle! Od zítra si proto znovu při pohybu v uzavřených budovách nasadíme roušky. Nařízení platí v celé republice.

„Kvůli zhoršující se epidemiologické situaci jsem dnes ráno svolal mimořádné jednání Centrálního řídícího týmu ChytraKarantena. S odborníky jsme se shodli, že od zítra zavedeme povinnost nosit roušku ve vnitřních prostorách budov v celé ČR,“ informoval dnes dopoledne ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

Za včerejšek se počet nově potvrzených případů zvýšil o rekordních 1164 případů. "Vyzývám všechny občany k maximální odpovědnosti a dodržování základních hygienických pravidel. Zapamatujme si pravidlo 3R. Ruce, roušky, rozestupy. Je to to nejmenší a přitom tak důležité. Každý z nás může svým odpovědným přístupem přispět ke zvládnutí této epidemie," dodává Vojtěch.

K preventivním omezením přistupují i některé úřady na Mladoboleslavsku. Například Bakov nad Jizerou vyzval občany, aby omezili návštěvy městského úřadu. "Preferujte, prosím, elektronická podání (Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., datová schránka č. 6xqbfks)či telefonické konzultace (ústředna 326 214 030)," informovalo město na svém webu.