ČESKO – Vláda České republiky vyhlásila NOUZOVÝ STAV, z důvodu ohrožení zdraví v souvislosti s prokázaným výskytem koronaviru COVID-19 na území České republiky, a to od čtvrtka 12. března od 14 hodin na dobu 30 dnů.

Vláda nařizuje krizová opatření:

„Od pátku 13. března od 6 hodin se zakazuje divadelní, hudební, filmová a další umělecká představení, sportovní, kulturní, náboženské, spolkové, taneční, tradiční a jím podobné akce, výstavy, slavnosti, poutě, přehlídky, ochutnávky, trhy a veletrhy, vzdělávací akce, a to jak veřejné, tak i soukromé přesahující ve stejný čas 30 lidí, a to do odvolání,“ uvedl na mimořádné tiskové konferenci premiér ČR Andrej Babiš s tím, že zákaz se nevztahuje na konání pohřbů.

Od stejného dne až do dovolání platí v době od 20 do 6 hodin zákaz přítomnosti lidí v provozovnách stravovacích služeb. Dále se zakazuje činnost stravovacích služeb umístěných v obchodních centrech s prodejní plochou přesahující 5 tisíc metrů čtverečních.

Od 6 hodin se zakazuje přítomnosti veřejnosti v provozovnách poskytující některé služby, a to posilovny, koupaliště, solária, hudební a zábavné bary, veřejné knihovny, galerie.

zdroj: Úřad Vlády ČR