Zachrana ženy z cukrárny. Foto: MPMBMLADÁ BOLESLAV - Začalo to naprosto rutinním zásahem, kdy strážníci městské policie řešili dopravní přestupek na třídě Václava Klementa, poblíž mladoboleslavské Klaudiánovy nemocnice. Během toho ale ke strážníkům přiběhla prodavačka z cukrárny s tím, že jedna ze zákaznic usnula na záchodě a nejde vzbudit.

Strážníci šli do cukrárny prověřit skutečný stav věci. "Na místě zjistili, že se na WC skutečně nachází mladá žena, která však nereagovala na vnější podněty a neměla zachovány životní funkce. Proto ji strážníci ihned z malé místnosti vynesli do většího prostoru vstupních dveří, kde neprodleně jeden ze strážníků zahájil nepřímou srdeční masáž, ve které pokračoval až do příjezdu druhým strážníkem přivolané sanitky záchranné služby," uvedl ředitel Městské policie Mladá Boleslav Tomáš Kypta.
Záchranářům se po chvíli podařilo životní funkce ženy obnovit. "Žena ročník 1992 byla převezena vozidlem záchranné služby do Klaudiánovy nemocnice k další odborné péči," dodal Kypta.