ilustrační fotoMLADÁ BOLESLAV - Hokejisté Mladé Boleslavi prohráli třetí zápas semifinálové série s Třincem na domácím ledě 1:3, a aktuálně tak v sérii hrané na čtyři vítězná utkání prohrávají 1:2.

Bruslaři měli ve všech třech třetinách střeleckou převahu, ale v úvodní dvacetiminutovce se dvakrát prosadili hosté. Hned ve druhé minutě otevřel skóre Rodewald, na 2:0 pak zvýšil v úvodní přesilové hře zápasu Martin Růžička. Boleslav se dostala na dostřel po půl hodině hry, kdy se trefil kanonýr David Šťastný. V závěru druhé periody ale vrátil Ocelářům dvoubrankový náskok Roman. Boleslav měla v poslední části tlak, ale další branku z něj už nevytěžila.

„Ráz zápasu určila první třetina, kdy jsme vůbec nebyli v zápase. Čekali jsme, co s námi Třinec udělá. Proti takovému soupeři si to ale nemůžeme dovolit. Vůbec jsme nenavázali na druhý zápas v Třinci a prohrávali jsme 0:2. Druhá a třetí třetina už byla dobrá, ale proti takovému soupeři se musí hrát šedesát minut,“ dodal k utkání boleslavský kouč Pavel Patera.

BK Mladá Boleslav – HC Oceláři Třinec 1:3
Branky a nahrávky: 29. D. Šťastný (Šidlík, Kotala) - 2. Rodewald (Špaček, M. Kovačík), 13. M. Růžička (M. Stránský, P. Vrána), 39. Roman (Dravecký). Rozhodčí: Hodek, Lacina – Brejcha, Pešek. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0.

Ilustrační foto: Fotograf Miloš Moc